Hennepzaadolie heeft een licht nootachtig aroma. Het is echter belangrijk om hennepolie altijd koud te gebruiken. Zodra hennepolie verhit wordt, begint ze te roken en verbranden de waardevolle voedingsstoffen en vetzuren. Door koudgeperste hennepzaadolie te kiezen blijft het natuurlijke en rijke spectrum van ingrediënten, die van groot nut zijn voor ons lichaam, behouden. Hennepolie bevat tot 80 procent van de onverzadigde vetzuren die voor ons mensen essentieel zijn. Dit feit maakt de olie echter niet bijzonder. Cruciaal is de ideale verhouding van 3 tot 1 van de essentiële vetzuren omega-3 tot omega-6. Het bevat ook belangrijke mineralen zoals calcium en magnesium, kalium en ijzer, zink en fosfor, mangaan en koper, en natrium. Hennepolie kan ook scoren met het zeldzame gamma-linoleenzuur. Behalve de secundaire plantaardige stoffen is hennepzaadolie rijk aan vitamine B1 en B2, vitamine E en bètacaroteen. Dit laatste is een voorloper van vitamine A en erg belangrijk voor onze ogen. Vitamine E, die ook vaak gevierd wordt als schoonheidsvitamine, vernietigt vrije radicalen dankzij zijn antioxidanten en voorkomt zo vroegtijdige celveroudering.